Menu

Get Socialize

Predstavljene fotografije i etnološka građa Lijevča polja

20.09.2017 956 98 Nema komentara

Description

U okviru privredno-turističke manifestacije „Gradiška jesen 2017“  u Zavičajnom muzeju Gradiška otvorena je izložba fotografija i etnološke građe Lijevča polja, autora Darija Drinića.

Ovaj mladi autor potrudio se da sakupi fotografije starih predaka u narodnim nošnjama i prikaže neke radnje i događaje.  “Uz saklupljačku djelatnost, išlo je i prikupljanje fotografija koje su pokazatelj jednog vremena kakva se nošnja nosila. Ja sam zahvalan ljudima koji su mi ustupili ove fotografije. Takođe smo prikazali zanimljive komade na izložbi” kaže Dario Drinić, autor izložbe.
Stalna postavka etnološke zbirke trebala biti postavljena kada se renovira zgrada Vijećnice u Gradišci kaže Dario Drinić kojeg u radu podržavaju Opština Gradiška i Zavičajni muzej. „Ovo je nastavak priče sa promocije knjige gdje pokušavamo da prezentujemo etnološku građu koju je Dario prikupio“ rekao je Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.
Saradnja između muzeja i Darija Drinića biće nastavljena i u narednom periodu, u cilju promocije kulturne baštine.
Za sve zainteresovane izložba fotografija i etnološke građe Lijevča polja, autora Darija Drinića biće otvorena do 22. septembra.

Kultura