Menu

Get Socialize

Predstavljeni ovogodišnji “Gradiški zbornik“ i „Istina o Srbima“

23.11.2019 938 16 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška predstavljen je 21 broj časopisa za duštvena pitanja „Gradiški zbornik“ i 22 zbornik radova „Istina o Srbima“. O sadržaju Gradiškog zbornika govorio je urednik Bojan Vujčić koji je rekao da se u zastupljena 24 autora sa 27 radova i šest pjesama, dok je rubrika “Sjećanja“ posvećena profesorima Lazi Bavrliću i Divni Vukašinović.

“Ovaj zbirnik smo malo unaprijedili, fotografije su u boji I tako dalje. Ima mnogo dobrih radova iz raznih oblasti. Zbornik će biti od velike koristi I preporučujem ga učenicima I studentima” rekao je Bojan Vujčić, urednik “Gradiškog zbornika”.

“Konkurs “Istina o Srbima” traje I vrlo kvalitetan i uspješan  da traje više od dvije decenije što je za današnje vrijeme velika privilegija” smatra Radana Stanišljević, predsjednik SP i KD “Prosvjeta” Gradiška.

Gradska uprava je I ove godine prodržala izdavanje ovih publikacija.

“Gradiška je grad koja ima ovaj časopis koji sadrži različita djela koji pisanim putem svjedoče o ličnostima, vremenima I svemu ono što se dešavalo.Ove godine je na konkurs stiglo veliki broj radova što govori o značaju I kvalitetu” kaže Dragana Ilić,  zamjenik gradonačelnika Gradiške.

U zborniku „Istina o Srbima“ ove godine objavljena su po tri nagrađana poetska i prozna rada, te 11 odabranih radova koji su pristigli na ovogodišnji istoimeni konkurs.

Za najbolji poetski rad u zborniku “Istina o Srbima” proglašena je pjesma “„Mačkov kamen“, autora Milana Kuzmića iz Doboja. Druga nagrada pripala je Bošku Grgiću za pjesmu ” Kovanice  koso “, a treća Ljiljani Vujić Tomljanović za pjesmu ” Kule od pijeska “. Prvonagrađeni prozni rad je ” Panj“ ” autora Vasilija Karana iz Banjaluke. Druga nagrada pripala je Radi Dimitrijeviću iz Gradiške za ” Ruke moje bake “, a trećom je nagrađen “Zapis o umiranju ” autora Momčila Spasojevića iz Čelinca.

Uncategorized