Menu

Get Socialize

Predstavljeni rezultati rada policije u prvih šest mjeseci ove godine

13.07.2021 787 57 Nema komentara

Description

„Stanje bezbjednosti po svim parametrima je zadovoljavajuće“, naglasio je načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić.

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja,  u prvih šest mjeseci tekuće godine povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za oko 49%, a  evidentirana je  jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su 2 lica smrtno stradala, dok su u istom periodu prethodne godine evidentirane 4 saobraćajne nezgode u kojima su 4 lica smrtno stradala.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirano je 140 narušavanja javnog reda i mira što je za 63% manje u odnosu na isti period prethodne godine.

Što se tiče stanja iz oblasti kriminaliteta, evidentirano je 207 krivičnih djela, što je za 17.6% više u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupno je rasvijetljeno 197 krivičnih djela ili 95.2%.

Po nepoznatom izvršiocu evidentirana su 83 krivična djela, a rasvijetljena su 73 krivična djela ili 88.1%.

U prvih šest mjeseci tekuće godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 435 migranata (236 migranata na području Gradiške, 51 migrant na području Nove Topole i  148 migranta na području Srpca).

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić je istakao da je u toku sezona godišnjih odmora i turistička sezona, i veći je priliv građana, te shodno tome Policijska uprava Gradiška preduzima niz pojačanih mjera i aktivnosti kako u oblasti kriminaliteta, tako i u oblasti javnog reda, a sve u cilju zaštite imovine prilikom odlaska na godišnje odmore, kao i zaštite imovine lica koja  godišnje odmore provode na području Uprave. „Obzirom da se najveći broj provala u stanove događa za vrijeme godišnjih odmora ili u dane vikende kada ne boravite u svom domu, upravo iz tog razloga potrebno je da budete obazrivi i preduzmete određene mjere, te prilikom  kretanja na odmor ne ostavljajte vrijedne stvari u kući ili stanu“, upozorio je Škorić.

Napomenuo je da se u toku jula i avgusta mjeseca sprovodi kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ”Vozi oprezno-putuj bezbjedno” u sklopu koje se sprovode pojačane kontrole i akcije u saobraćaju, a sve sa ciljem povećanja stepena bezbjednosti.

Osim načelnika PU Gradiška, konferenciji su prisustvovali i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić i inspektor u Odjeljenju policije Darko Novaković.

Novosti