Menu

Get Socialize

Prezentovani rezultati rada policije za protekli mjesec

09.06.2021 537 37 Nema komentara

Description

„Obzirom da u posmatranom periodu nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, stanje javnog reda i mira je stabilno. Nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće“, izjavio je Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić istakao je da su u izvještajnom periodu evidentirana 43 krivična djela, što je za 26.5% više u odnosu na isti period prethodne godine. 39 krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminaliteta, 2 krivična djela su iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i 2 iz oblasti privrednog kriminaliteta. Rasvijetljena su 42 krivična djela. „U posmatranom periodu  evidentirana su 22 krivična djela protiv imovine, što je za 15.8 % više u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 19 krivičnih djela, a ukupno je rasvijetljeno 21 krivično djelo ili 91.3%. Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 16 krivičnih djela protiv imovine,a rasvijetljeno je 15 krivičnih djela ili 88.2%“, konstatovao je Mišetić.

Operativnim radom policijskih službenika otkrivena su 2 krivična djela i 4 prekršaja u vezi zloupotrebe opojnih droga, te je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković  je istakao da je u izvještajnom periodu evidentirano 36 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 61.3% manje u odnosu na isti period prethodne godine. Prekršaje je počinilo 36 lica, među kojima je 11 povratnika. Evidentirano je 57 saobraćajnih nezgoda, što je za 34 saobraćajne nezgode više u odnosu na uporedni period. Ukupno je evidentirano 1 525 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 31.7% više u odnosu na isti period prethodne godine.

„Iz saobraćaja su isključena 73 vozača što je za 7.4% više u odnosu na isti period prethodne godine. Od toga, 51 vozač je isključen zbog vožnje pod uticajem alkohola. Takođe, iz saobraćaja je isključeno i 21 vozilo“, naveo je Trifković.

U toku mjeseca maja 2021. godine, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, evidentirana su 44 migranata. 40 ih je evidentirano na području Gradiške, te po 2 na području Nove Topole i  Srpca.

Novosti