Menu

Get Socialize

Prijave za božićnice Udruženja ratnih vojnih invalida u toku

19.12.2019 642 35 Nema komentara

Description

Udruženje ratnih vojnih invalida grada Gradiška, tradicionalno i ove godine, dodijeliće jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM za svoje članove povodom božićnih praznika. Ovu aktivnost Udruženje provodi od 2013. godine.

„Te godine smo dodijelili za 10, a ove godine ćemo za 40 članova. Jedini uslov je da su osobe članovi našeg Udruženja, a neku vrstu prednosti dajemo ratnim vojnim invalidima koji su u težoj materijalnoj situaciji, iz višečlanih porodica. Takođe, nastojimo da svake godine dodijelimo drugim ljudima“, naveo je Vitomir Misimović, sekretar Udruženja RVI grada Gradiška.

Zainteresovani će se moći prijaviti do 27. decembra, a dodijela božićnica će biti upriličena 3. januara, u prostorijama Udruženja.

„Članovi Udruženja se samo prijavljuju, a oni koji se prilikom prijave i učlanjuju treba da ponesu ličnu kartu i riješenje o invalidnosti“, objasnio je Misimović.

Koliko članovima znači jednokratna novčana pomoć u vrijeme praznika posvjedočio je i Zoran Kovačević: „Prošle godine sam dobio jednokratnu novčanu pomoć. Svakom od nas ta pomoć znači mnogo, kako bismo bili u prilici proslaviti Božić i ostale praznike.“

Gradiško Udruženje ratnih vojnih invalida postoji od 2011. godine i danas broji 500 članova. Osim ove, organizuju i druge aktivnosti za članove, poput banjskog liječenja, odlaska na svečani defile u Banjaluku povodom Dana Republike, i druge.

Društvo