Menu

Get Socialize

Promovisana knjiga „Prst sudbine“

28.08.2019 680 15 Nema komentara

Description

U Narodnoj biblioteci Gradiška promovisan je roman “Prst sudbine”, autora Srete Vučkovića iz Kozarske Dubice. Radnja knjige je zasnovana na istinitim događajima u jednoj porodici kroz dva svjetska rata i poslijeratnim vremenima.

„Roman prati sudbinu moje porodice sa majčine strane od sredine 19-tog vijeka preko Prvog i Drugog svjetskog rata, do šezdesetih godina 20-tog vijeka“ kaže Sreto Vučković, autor knjige.

Vučković je nastavnik srpskog jezika u penziji koji je zbog neizlječive bolesti očiju ostao bez vida, ali je, kako kaže, snagu života pronašao u pisanju.

“Ljubav prema priči sam naslijedio od majke, ona je uvijek željela da se napiše knjiga o njenom životu. Najveću pomoć imam od Dušanke Kotur Ugrica, koja je sponzor knjige” rekao je Sreto Vučković, autor knjige

“Meni je zadovoljstvo što sam pomogla Sreti” rekla je Dušanka Kotur Ugrica, sponzor knjige.

Pored ove, Sreto Vučković napisao je još dvije knjige, roman „Ploska“ i zbirku pripovjedaka“ Pomračenje sunca“. U gradiškoj Narodnoj biblioteci prvi put se predstavio sa trećim romanom “Prst sudbine”.

“Bitno je da mi podržimo ovakve pisce I zadovoljstvo nam je i možemo ga svrstati u zavičajne pisce” kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Osim u Gradišci roman “Prst sudbine” promovisan je  mnogim gradovima i opštinama širom Republike Srpske.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!