Menu

Get Socialize

Put i javna rasvjeta predati na upotrebu mještanima Vilusa

24.10.2020 1521 34 Nema komentara

Description

U Mjesnoj zajednici Vilusi, zaseoku Straživuci, asfaltirano je oko 550 metara puta. Iz Budžeta grada Gradiška za ove namjene izdvojeno je oko 40 000 KM. Osim toga, u ovom dijelu Vilusa  puštena je u rad  i javna rasvjeta. Mještani ističu da je u proteklom periodu urađeno mnogo na poboljšanju uslova života mještana.

„ U 2018. godini asfaltirano je više od 2 km puteva u ovoj  mjesnoj zajednici, prošle godine je renoviran društveni dom, a u toku su radovi na Parohijskom domu. Nadamo se da će se infrastruktura u ovom selu graditi i u narednom periodu“, kaže mještanin Branko Straživuk.

„Razvijena infrastruktura mnogo znači, posebno mladim ljudima, kako bi ostali da žive i razvijaju svoja domaćinstva“, kaže Dušan Ristić, član Savjeta MZ Vilusi, zahvaljujući Gradskoj upravi na razumijevanju za potrebe mještana ovog sela.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić ističe da je u narednom periodu neophodno obezbijediti uslove za plasman poljoprivrednih proizvoda, imajući u vidu da je ovo izrazito poljoprivredni kraj.

„Potrebno je organizovati otkupni centar i investiciju u takav objekat neophodno je usmjeriti na području Agroindustrijske zone u Novoj Topoli“, smatra Adžić.

Dodaje da se realizacija infrastrukturnih projekata, predviđenih u ovoj godini, privodi kraju, te da se infrastruktura ravnomjerno gradi i razvija na području cijele Gradiške.

Uncategorized