Menu

Get Socialize

Sajam obrazovanja i zapošljavanja održan prvi put u Gradišci

13.12.2019 908 7 Nema komentara

Description

Gradska uprava Gradiška je u saradnji sa obrazovnim i drugim javnim institucijama organizovala prvi sajam obrazovanja i zapošljavanja koji je održan u Kulturnom centru Gradiška. Na sajmu su učestvovale tri srednje škole i privredni subjekti sa područja grada.Cilj sajma je promocija, predstavljanje i povezivanje obrazovnih institucija, privrednih subjekata i učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola grada Gradiška.

„Mi ovu priču radimo još od 2017. godine kada smo u Tehničkoj školi sa određenim brojem privrednih subjekata, UNDP ,napravili preteču sadašnje priče dualnog obrazovanja da uvežemo potrebe gradiške privrede sa mogućnostima školstva da zaista izlaze generacije koje imaju upotrebnu vrijendost. Mislim da smo na dobrom putu“ rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

U Tehničkoj školi Gradiška nastoje da obrazuju kadrove koji su potrebni tržištu rada. Oni su među prvima u Republici Srpskoj uveli duani sistem obrazovanja.

Na prvom sajmu u Gradišci predstavile su se Srednja stručna i tehnička škola i gradiška Gimnazija kao najstarija srednja škola u ovom gradu.

Osim srednjjh škola tu su bili i štandovi privrednih subjekata među kojima su bile kompanije „Rapić“ i „TIKT manufaktura“.

„Gradska uprava se trudi da infrastrukturnim ulaganjem u razvoj privrede omogući domaćim i stranim investitorima da realizuju svoje razvojne projekte u cilju otvaranja novih radnih mjesta“ rekao je gradonačelnik Adžić.

 „U 2017. i 2018. godini bilo 57 korisnika podsticajnih sredstava.Oni su povećali broj zaposlenih za 280 radnika, a obim proizvodnje je povećan za 17,5 miliona maraka“,istakao je graodnačelnik Adžić i dodao da je kroz program Podsticaja razvoja preduzetništva u prethodnom periodu dodjeljeno 340 000 KM.

Uncategorized