Menu

Get Socialize

Šest pacijenata na respiratoru u Bolnici Gradiška

30.10.2020 1208 31 Nema komentara

Description

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Gradišci izvršena je još jedna reorganizacija rada Bolnice. Direktor dr Rajko Dodik kaže da su do sada pravili nekoliko reorganizacija, nedavno je napravljena i treća.

„Moram reći da smo do prije sedam dana prilično normalno funkcionisali, međutim tada smo imali broj usluga isti kao i prije epdiemije. Ali sad smo morali da prekinemo hladne operativne zahvate i da povećamo kapacitet pacijenta koji zahtjevaju liječenje korona virusa. Mi smo kapacitet popunili više od 200 posto. Prvi put smo plućni odjel pretvorili u kovid odjeljenje i kada se to popunilo, četvri sprat smo oslobodili i napravili kovid odjeljenje. Tako smo dobili novih 30 mjesta koja su vrlo brzo popunjena. Sada se trenutno popunjava odjel interne medicine, danas u izolaciji imamo preko 20 pacijenata. Šta će biti dalje teško je o tome pričati, zasad još ima mjesta. Određeni broj medicinskih radnika je isključen iz procesa rada, te je preko 50 radnika isključeno. Za sada obavljamo ovaj zadatak koji je pred nas predstavljen“ rekao je dr Dodik.

Dodao je da je šest pacijenata na raspiratoru. Na četiri mjesta u Bolnici Gradiška zbrinjavaju se kovid pacijenti, te iz ove ustanove ističu da  trenutno imaju dovoljno zaštitne opreme.

Uncategorized