Menu

Get Socialize

Sjećanja ne blijede- 16 godina od katastrofalnog požara u Domu kulture

16.11.2021 1252 88 Nema komentara

Description

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred spomenika kod Kulturnog centra, u Gradišci je obilježena 16. godišnjica od tragičnog požara u tadašnjem Domu kulture „Veljko Čubrilović“ koji je u crno zavio porodice tri stradale sugrađanke.

U požaru su stradale Gordana Ždero, Biljana Plotan Šešum i Dijana Ećimović.

Sve tri su bile radnice preduzeća „Simpo-Sik“, koje je imalo svoje prostorije u Domu kulture. Od smrti se, skokom sa objekta, spasao sugrađanin Živko Šukalo. U požaru su izgorjele i mnoge druge vrijednosti.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, koji je, sa porodicama stradalih i drugim sugrađanima, prisustvovao obilježavanju godišnjice od požara, poručio je da ova tragedija opominje na stalnu odgovornost u pogledu bezbjednosti kompletnog javnog prostora.

Pored mjesta tragedije, današnjeg Kulturnog centra, koji je, praktično iz pepela, podignut nekoliko godina kasnije, gradska vlast je, u dogovoru sa porodicama stradalih sugrađanki, podigla spomenik „Tri suze nebesnice u vječnosti“, a ranije postavljena spomen ploča premještena je u prostorije Kulturnog centra, kako bi trajno podsjećala na ovaj događaj i opominjala na odgovornost u svakom trenutku.

Uncategorized