Menu

Get Socialize

Služen parastos i održan pomen u Donjim Karajzovcima

28.08.2020 815 44 Nema komentara

Description

Velika Gospojina je parohijska slava Donjih Karajzovaca i tim povodom je održan pomen i služen parastos kod spomenika borcima poginulim u Otadžbinskom ratu i žrtvama Narodooslobodilačkog rata.

Vijece i cvijeće su, pored porodica, položili i predstavnici Grada Gradiška, gradske i mjesne boračke organizacije, te druge delegacije. Iz Donjih Karajzovaca živote je na linijama odbrane RS položilo 6 boraca, a u periodu Narodoslobodilačke blrbe stradalo je 80 mještana.

“Naša je obaveza da poštujemo najsvetije što su heroji dali za Republiku u kojoj danas živimo, ali I da mlade generacije učimo o tome”, kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Gradonačelnik podsjeća da su proteklih godina u gradskom Budžetu povećana izdvajanja za boračku populaciju u visini od 25 posto, završeno je Centralno spomen obilježje, Monografija poginulih i umrlih boraca, a vode se i aktivnosti na  izgradnji Spomen sobe. “Naša nastojanja su da Spomen park slobode predstavlja svojevrsnu istoriju Gradiške”, ističe gradonačelnik Adžić i dodaje da briga o boračkoj populacija mora biti konstantna.

“U veoma teškim životnim uslovima žive mnogi borci”, ističu u gradskoj Boračkoj organizaciji, dodajući da samo jedinstvenim nastupom boračka populacija može zahtijevati bolja rješenja za svoj status.

U mjesnoj zajednici Donji Karajzovci, u proteklom periodu, uloženo je oko 270 000 KM u infrastrukturno opremanje.

“Nadamo se razumijevanju gradske vlasti i kada je u pitanju zamjena veoma dotrajale stolarije na školi u ovom selu, kako bi đaci, ukoliko ostale okolnosti dozvole, spremno dočekali zimu”, dodaje Goran Šušnjar, predsjednik Savjeta MZ Donji Karajzovci.

Novosti