Menu

Get Socialize

Srpski član Predsjedništva u Gradišci: „Ove godine rekonstrukcija magistralnih puteva“

11.04.2021 965 40 Nema komentara

Description

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji se sa nekoliko ministara Vlade RS i direktora javnih preduzeća sastao sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem, najavio je da će rekonstrukcija obuhvatiti dionice puteva od Klašnica do Gradiške i od Vrbaške do Kozarske Dubice.

Osim toga najavio je još nekoliko značajnih investicija u gradu na Savi.

„Radi se na tome da kroz projekte energetske efikasnosti obuhvatimo sanaciju i rekonstrukciju Bolnice. Angažovanjem sredstava iz drugih izvora, Bolnica je već ušla u te aktivnosti“,rekao je Dodik. Dodao je da će kroz projekat energetske efikasnosti, koji bi trebalo da bude usaglašen sa predstavnicima Svjetske banke, i Gimnazija dobiti novi izgled. „Postoji zahtjev i za rekonstrukcijom Sokolskog doma, i tome ćemo, u kasnijim pregovorima, nastojati udovoljiti“, dodao je srpski član Predsjedništva BiH.

„Izgradnjom mosta na rijeci Savi i povezivanjem sa autoputem Zagreb – Beograd, Gradiška će, osim rasterećenja lokalne infrastrukture, imati značajne razvojne prilike koje je potrebno iskoristiti“, naglasio je Dodik.

Također je istakao značaj rekonstrukcije savskog nasipa u dužini od 56 km sa pripadajućim pumpnim stanicama u koju je, kako je rekao,  RS uložila značajan novac. „To predstavlja ozbiljan kvalitet u pogledu odbrane od voda“, istakao je Dodik, dodajući da će biti potrebno urediti prilazne lokalne puteve koji su trpili zbog tih poslova.

Dodik je poručio da će institucije RS i u narednom periodu podržavati investicione procese u ovom gradu, u kome je, ističe, u protekle četiri godini urađeno mnogo značajnih i vidljivih projekata. „I pored pandemije koja odnosi značajna budžetska sredstva, Gradiška može računati na podršku institucija RS“, poručio je Dodik.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić zahvalio je srpskom članu Predsjedništva BiH, Vladi i institucijama RS na dosadašnjoj saradnji i podršci u brojnim projektima iz oblasti infrastrukture i privrednog razvoja koji su od 2016. godine realizovani  na području Gradiške. „U periodu 2016 – 2019. povećali smo broj zaposlenih za 2 500 i u 2020. godinu smo ušli sa 11 000 zaposlenih koliko smo imali davne 1990. godine“, podsjetio je gradonačelnik Adžić.

„Zahvaljujući institucionalnoj podršci Republike, završili smo sportsku dvoranu, infrastrukturno opremanje privredne zone u Novoj topoli, gdje je otvoreno 12 kompanija i 1 000 novih radnih mjesta, završavamo putne komunikacije i obilaznicu koja je „žila kucavica“ za grad, vrtić u Brestovčini gdje će biti omogućen smještaj za 180 mališana, te brojne druge aktivnosti u oblasti društvenog, kulturnog i sportskog života RS“, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Adžić.

Pored srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, sastanku u Gradišci su prisustvovali ministar finansija Zora Vidović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, te direktori javnih preduzeća „Putevi“ i „Autoputevi RS“.

Uncategorized