Menu

Get Socialize

Stanje bezbjednosti tokom maja zadovoljavajuće

10.06.2020 570 23 Nema komentara

Description

Imajući u vidu da tokom maja na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, saobraćajne nesreće sa smrtno stradalim licima, kao ni krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, stanje bezbjednosti tokom prošlog mjeseca je na zadovoljavajućem nivou, konstatovano je u Policijskoj upravi Gradiška tokom redovne pres konferencije na kojoj su prezentovani rezultati rada za maj ove godine.

Zamjenik načelnika PU Gradiška Željko Puzić je istakao da su evidentirana 34 KD, od kojih su 32 rasvijetljena, a po nepoznatom izvršiocu rasvijetljeno je 16 krivičnih djela.

Zbog uvođenja vanrednih mjera , a kasnije i vanrednog stanja, i pojačanog rada službenika, evidentiran je veći broj narušavanja javnog reda i mira.

Manji je broj saobraćajnih nesreća u odnosu na maj prethodne godine, ukupno 23.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, evidentirano je 1158 prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 68 vozača, mahom zbog vožnje pod uticajem alkohola..

Tokom maja policija je evidentirala i 66 migranata, 50 na području policijske stanice Gradiška i 16 migranata na području Nove Topole.

Novosti