Menu

Get Socialize

Stigle ribolovne dozvole

12.02.2018 5790 76 Nema komentara

Description

Ribolovne dozvole za ovu godinu stigle su u Sportsko-ribolovno društvo „Amur“ u Gradišci. Ribari ih trebaju preuzeti kako bi mogli legalno pecati ribu na Savi, a i ostalim vodama u Republici Srpskoj.

Dozvolu za ribolov već godinama posjeduje sportski ribolovac Ostoja Vukojević. -Ribolovna dozvola se koristi da slobodno pecate. Ribolov je dozvoljen na svim vodama u Republici Srpskoj, izuzev revira. Jedini revir je jezero Drenova u Prnjavoru- rekao je Vukojević.

Slobodan Golić, tehnički sekretar u „Amuru“ pozvao je sve ribolovce da preuzmu dozvolu svakim danom od 9 do 11 časova u ribarskoj kolibi u Savskoj ulici. Cijena dozvole je ista kao i prošle godine, a i dozvoljena količina ribe koja se smije izloviti. -Seniorska dozvola od 14 godina pa naviše godina košta 70 maraka i članarina 8, a svi oni preko 60 godina plaćaju 35 maraka i članarinu 8. Može se dnevno izloviti do 14 komada bijele ribe, dva šarana, dvije štuke i jednog soma. To je praktično nemoguće da se ulovi. Bijele ribe ima. Ponekad se izlovi više pa mi upozorimo, ali i to se dešava- rekao je Golić. A svakodnevno se dešava i lov ribe bez dozvole. U „Amuru“ kažu da su nemoćni sami da se izbore sa ribolovom na nezakonit način. -Najveći problem je sa privrednim ribolovom, odnosno krivolom. Mi sami ne možemo to riješiti. Jedino uz pomoć zajednice, inspekcije, policije- kaže Slobodan Golić, tehnički sekretar u SRD „Amur“.

Sportsko-ribolovno društvo „Amur“ broji oko 200 članova, koji imaju dozvole za ribolov. Do sada su godišnju dozvolu preuzela 22 ribara. Poželjno bi bilo da ostali preuzmu dozvolu barem do polovine ove godine. Zainteresovani mogu dobiti i godišnju dozvolu za privredni ribolov, koja košta 700 KM.

Društvo