Menu

Get Socialize

Stvaralaštvo Dobroslava Petričevića predstavljeno kroz muzičko-scenski kolaž

17.12.2019 1013 29 Nema komentara

Description

Kroz muzičko-scenski kolaž u Narodnoj biblioteci Gradiška predstavljeno je stvaralaštvo književnika Dobroslava Petričevića. Objavio je devet knjiga, pozorišnih predstava, a gradiškoj čitalačkoj publici predstavljene su roman „U sjeni Golog otoka“ i zbirka poezije „Razgovori s tugom“, koje su objavljene ove godine.

„Pravimo neobične večeri, jer mi ne govorimo samo o onome što sam napisao. Donosimo našu emociju, muziku, video. Donosimo ljubav i to je naš osnovni moto. Nemamo nikakve druge želje nego da se predstavimo u pravom svjetlu“, naveo je Petričević.

„Na putu smo da napravimo mini kabare. Muzika i poezija sjajan spojen i oduvijek su usko povezane. Dolazimo sa dobrom energijom da razbijemo monotoniju klasične promocije knjiga“, objasnio je moderator književne večeri Branislav Živković.

Zainteresovani čitaoci od sada će u gradiškoj biblioteci moći da pronađu Petričevićeve knjige, poručila je direktor, Snježana Miljković, i izrazila zadovoljstvom povodom ovog gostovanja: „Oni su jedna družina i neobični su. Nisu sa našeg područja i smatram da je to dobro za našu biblioteku, jer imamo promocije i saradnje mimo područja Gradiške i Banjaluke.“

Petričević je upisan u Leksikon najznačajnijih ličnosti Republike Srpske, dobitnik je Zlatne plakete „Prosvjete“, kao i brojnih nagrada na festivalima poezije u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Društvo