Menu

Get Socialize

Sutra počinje Božićni post

26.11.2019 1054 35 Nema komentara

Description

Za pravoslavne vjernike u srijedu, 27. novembra, počinje Božićni post koji će trajati šest nedjelja. Post je prilika za vjernike da se duhovno nadograde i da se kroz Svetu tajnu pričešća sjedine sa Hristom, navodi arhijerejski namjesnik gradiški, Gojko Slijepčević: „U postu treba da se uzdržavamo od mrsne hrane, od raznih zadovoljstava, kako bi se kroz to uzdržavanje pripremili za Svete tajne ispovijesti i pričešća.“

U Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci Sveta liturgija će biti održana u nedjelju, od 9 časova i 30 minuta, kada će se vjernici moći i pričestiti.

„Pozivam sve vjernike koji budu spremni, koji na vrijeme budu započeli post da dođu na Svetu tajnu pričešća i onda nastave sa postom do Božića. Nakon toga, svake nedjelje i praznika vjernici će se moći pričestiti“, rekao je Slijepčević i dodao da Svetoj tajni ispovijesti i pričešća čovjek može pristupiti samo ako je kršten.

U utorak, 3. decembra, uoči praznika Vavedenja, u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice biće služena Sveta tajna jeleosvećenja, od 18 časova.

Društvo