Menu

Get Socialize

Svečano otvoreni objekti u Kruškiku i Vrbaškoj

29.10.2020 1538 31 Nema komentara

Description

Multifunkcionalni objekat u Kruškiku i Društveni dom u Vrbaškoj svečano je otvorio i predao mještanima na upotrebu srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On je rekao da svaka mjesna zajednica treba da ima jedna ovaka savremeni objekat kao što je ovaj u Kruškiku, jer je značajan za duštveni život stanovnika.

„Drago mi je što vidim napredak u Gradišci i što u ovom vremenu ne dolazimo da obećavamo da ćemo nešto uraditi, neko vršimo inventuru urađenog i govorimo o tome na koji smo se način odgovorno ponašali u proteklom vremenu”, rekao je Dodik.

U izgradnju  ovog objekta, koji je bio dugogodišnja želja mještana Kruškika, iz gradskog budžeta uloženo je 324 000 KM.

“Gradska uprava je prepoznala tu potrebu i pretvorila u razvojni projekat i danas smo u prilici da pokažemo da ispunjavamo zahtjeve građana. Grad Gradiška je prepoznao ulogu Savjeta mjesnih zajednica i u prethodne četiri godine obezbijedio sredstva za rekonstrukciju još 15 društvenih domova”, rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Rekonstruisani Dom kulture u Vrbaškoj koji je ranije bio u izuzetno lošem stanju najviše će koristii članovi KUD Mirko kolo. Vrijednost ove investicije je 424 000 KM.

“Gradska uprava je, podržana od srpskog člana Predsjedništva BiH i Vlade Republike Srpske, to prepoznala i odlučila da obnovi i dogradi društveni dom koji ima 400 kvadratnih metara, sa salom za manifestacije i prostorijama za rad Savjeta mjesne zajednice i drugih organizacija“ kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Srpski član Predsjendištva BiH Milorad Dodik je rekao da je u ovom kraju mnogo toga urađeno rekonstruisani su putevi, napravljena je škola i sportska dvorana sredstvima Vlade RS,te da čitav kraj poprima novu dimenziju.

 „U Vrbaškoj je vidljivo da je Kulturno-umjetničko društvo „Mirkovo kolo“ centar okupljanja i društvenih zbivanja.Zbog toga su i zaslužili da imaju ovakav jedan objekat, koji će koristiti djeca, omladina, ali i oni stariji. Ovo je lijep primjer organizacije mjesne zajednice, koji treba i drugi da slijede“ rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Iz gradskog budžeta za rekostruciju i izgradnju mjesnih zajednica na području Gradiške  izdvojeno je 2,5 miliona KM.

Uncategorized