Menu

Get Socialize

U Gradišci održana sjednica Saveza invalida rada Republike Srpske

27.11.2019 831 39 Nema komentara

Description

Unapređenje rada udruženja invalida rada širom Republike Srpske, njihovo omasovljavanje, povećanje finansijskih sredstava… Sve su ovo teme o kojima se razgovaralo na sjednici predsjedništva republičkog Saveza invalida rada održanoj u Gradišci, prvoj sa novoizabranim predsjednikom Jovanom Zeljkovićem. Prema njegovim riječima, osnovni zadatak u narednom periodu su invalidnine: „Drugi invalidi su dobili invalidnine, ali do 18 godina. Borićemo se da ukinemo tu dobnu granicu. Dogovorili smo sastanak sa resornim ministrom kako bismo mu iznijeli naše potrebe i probleme.“

Na području Srpske broj ovih lica je dostigao cifru od 50 000. Trenutno djeluje jedanaest udruženja invalida rada: u Gradišci, Trebinju, Foči, Zvorniku, Derventi, Doboju, Banjaluci, Prijedoru, Kostajnici, Novom Gradu i Kozarskoj Dubici, čiji su predstavnici prisustvovali današnjoj sjednici. Pored njih, prisustvovala je i zamjenik gradonačelnika Gradiške, Dragana Ilić.

„Gradska uprava podržava rad svih udruženja invalida, pa tako i invalida rada. Za ovo Udruženje iz gradskog bužeta izdvajamo 14 400 KM. Pored toga, podržavamo i različite aktivnosti poput takmičenja, seminara i drugih manifestacija“, rekla je Ilićeva.

Gradiško Udruženje invalida rada broji 350 članova.

Društvo