Menu

Get Socialize

U Gradišci održano 6. Regionalno prvenstvo u golbalu

28.09.2019 512 26 Nema komentara

Description

U Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ u Vrbaškoj  kod Gradiške održano je šesto Regionalno prvenstvo i 12. Republički turnir u golbalu. Pored domaćina, Društva za sport i rekreaciju slijepih i slabovidnih „Svjetlost“ Gradiška, organizator turnira je i Savez slijepih Republike Srpske. Sportske manifestacije poput ove imaju sljedeći cilj.

„Druženje slijepih ljudi, zatim da razvijaju svoju psihomotoriku, razmjenjuju iskustva“, naveo je Dragan Subotić, iz Društva za sport i rekreaciju slijepih i slabovidnih „Svjetlost“ Gradiška.

Kroz svoje djelatnosti, Savez slijepih Srpske posvećuje značajnu pažnju sportskim aktivnostima.

„Činimo napore da uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta i drugih subjekata stvorimo uslove kako bi se ova takmičenja mogla dalje razvijati“, rekao je Branko Suzić, predsjednik Saveza slijepih RS.

Na ovom turniru učestvovalo je šest ekipa iz različitih gradova Srpske: Zvornika, Banjaluke, Dervente, Srpca, Prnjavora i Gradiške.

Pokrovitelji ovog turnira, organizovanog u sklopu manifestacije „Gradiška jesen 2019“, su Gradska uprava Gradiška, Savez slijepih Republike Srpske, Gradska organizacija slijepih Gradiška, Društvo za sport i rekreaciju „Svjetlost“ Gradiška i drugi sponzori.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!