Menu

Get Socialize

U Gradišci završen „KozArs“

22.07.2019 624 16 Nema komentara

Description

U završnici III Međunarodnog muzičkog fesativala“ KozArs“, priređen je koncert savremene muzike „ModernArs“, predstavljen drugi Zbornik radova sa prošlogodišnjeg simpozijuma „Kozara kroz riječ, zvuk i sliku“ i promovisan prvi album umjetničke muzike u digitalnom izdanju.

Zbornik radova sa prošlogodišnjeg simpozijuma „Kozara kroz riječ, zvuk i sliku“ čine djela autora iz oblasti humanističkih nauka, ističe Radost Galonja Krtinić, umjetnički direktor Festivala i pojašnjava: „Riječ je o radovima istaknutih naučnika koji se uglavnom bave pitanjima crkvene muzike. Među njima je i djelo kustosa Bojana Vujčića „Bosanska Gradiška kao mali Beograd“. Pored stručnih radova, u Zborniku su i recenzije novih djela, odnosno kompozicija koje su tokom prethodne dvije godine pisane po konkursu za festival „KozArs“.

Na koncertu savremene muzike mogle su se čuti kompozicije domaćih autora, već poznate publici, ali i premijere djela koja su pisana po pozivu organizatora Festivala.

Organizatori Festivala posebno su ponosni na prvi album, u izdanju švajcarske izdavačke kuće. „Kozars je prešao granicu, o Kozari se priča i u Švajcarskoj i na svim vodećim platformama“, ponosno ističu organizatori.

Trodnevni festival prethodnih večeri ponudio je gradiškoj publici glumačko-muzičko-poetski performans glumca Nebojše Milovanovića pod nazivom „Stand down show“, te multimedijalni performans „KonTekst“.

Festival „Kozars“ koncipiran je kao muzički događaj izvođačko-edukativnog karaktera, koji je do sada održan dva puta u Gradišci.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!