Menu

Get Socialize

U toku 17. saziv Likovne kolonije u Lamincima

28.08.2019 593 12 Nema komentara

Description

U toku je 17. saziv Likovne kolonije na jezeru u Lamincima, kod Gradiške. Ove godine učešće je uzelo deset akademskih slikara iz Republike Srpske i Srbije, koje su posjetili učesnici likovne kolonije „Lasta“ iz Laktaša. Saradnja dvije likovne kolonije traje već nekoliko godina.

„Nadam se da će ovo postati tradicija. Ove godine na koloniji u Laktašima učestvuju slikari iz Bugarske, te je njihova posjeta veoma značajna za našu koloniju. Imali su priliku da vide gdje i kako radimo, te će svoje pozitivne utiske prenijeti kolegama, te bismo i mi u narednom periodu imali učesnike iz inostranstva“, rekao je Milovan Čikić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Gradiške.

„Ovo je dobra prilika da se umjetnici druže, upoznaju, razmijene ideje i iskustva“, zaključila je Slavica Čovičković, direktor Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši.

Ambijent jezera u Lamincima veoma je inspirativan, ocijenili su učesnici kolonije u Gradišci.

„Ovom pejzažu smo se dva dana čudili. Gotovo da je izašao iz četke Kloda Monea. To je jedan klasičan, pikturalan pejzaž“, objasnio je oduševljeni Miodrag Anđelković iz Niša.

Slike nastale na koloniji čuvaju se u Kulturnom centru Gradiška, a u toku je i izgradnja depoa, čiji završetak se očekuje do kraja godine. Direktor ove ustanove zadovoljan je ovogodišnjim sazivom.

„Gradiška će biti bogatija za 30 novih slika. U našoj kolekciji se trenutno nalazi više od 200 slika“, rekao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Završetak gradiške Likovne kolonije planiran je za petak, 30. avgusta, kada će biti priređena izložba likovnih radova nastalih u okviru kolonije. Podsjećamo da je ovo posljednja manifestacija organizovana u okviru „Gradiškog ljeta“.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!