Menu

Get Socialize

U toku preregistracija pacijenata porodične medicine

30.10.2018 3445 122 Nema komentara

Description

U gradiškom Domu zdravlja u toku je preregistracija osiguranika koja će trajati do kraja godine. Preregistracija, koja se vrši u skladu sa odlukom Fonda zdravstvene zaštite Republike Srpske od 1. oktobra, odnosi na ljekare porodične medicine, ginekologe i pedijatre.

„Proces prergistracije pacijenata predstavlja jednu redovnu aktivnost koju vrši Dom zdravlja Gradiška i Fond zdravstvenog osguranja RS i traje od oktobra do kraja decembra tekuće godine, a počinje da se primijenjuje od prvog prvog naredne godine. U ovom periodu građani mogu da promjene ljekara bez navođenja razloga. Potrebno je da građani dođu do izabranog porodičnog ljekara ponesu lični dokument, popune obrazac koji se ovjerava u Fondu i sa tim je taj proces završen“ kaže Vesna Manojlović, glavna sestra Doma zdravlja Gradiška.

Ukoliko se ne obavi u ovom periodu  Fond zdravstvenog osguranja traži od pacijenta da napiše izjavu u kojoj će navesti razlog promjene porodičnog ljekara.

Pored promjene porodičnog ljekara roditelji djecu do 6 godina mogu da registruju kod izabranog pedijatra, a žene starije od 15 godina mogu da se evidentiraju kod ginekologa.

Domu zdravlja Gradiška ima oko 42 hiljade osgiranika koji su registrovani u 26 timova Porodične medicine.

Novosti