Menu

Get Socialize

Učenici OŠ “Danilo Borković” učili o energetskoj efikasnosti

13.12.2019 998 28 Nema komentara

Description

Učenici petog razreda gradiške Osnovne škole “Danilo Borković” kroz edukativnu radionicu učili su o značaju energetske efikasnosti. Cilj je djecu od najranije dobi naučiti čuvanju životne sredine.

“Oni su u dobi kada se navike najlake usvajaju. Kada ih usvoje na pravi način u budućnosti nećemo morati brinuti za životnu sredinu. Ovu školu smo odabrali jer je na njoj rađena energetska sanacija. U sljedećoj godini su planirane druge škole, prije svega iz ruralnog područja”, naveo je Radislav Martić, iz Odjeljenja za stambene i komunalne poslove.

Kroz interaktivnu radionicu i pojmove obnovljivih i neobnovljivih izvora energije djecu je vodio glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Duško Mazalica.

„Vjerujem da su djeca još uvijek empatična i da će razumijeti da je naša planeta ugrožena, te da moramo promijeniti način razmišljanja. Vjerujem u njih. Mislim da će u budućnosti izabrati zanimanje kojim će učiniti boljim ovaj život oko nas. Možda i poprave problem na planeti koji je nastao“, rekao je Mazalica.

Edukativna radionica održana je u okviru manifestacije „Energetski dani Gradiška 2019“, koju je organizovala Gradska uprava Gradiška.

Društvo