Menu

Get Socialize

Udruženje „Žena i porodica“ realizovalo projekat „Nasilje u porodici“

15.10.2019 370 14 Nema komentara

Description

Udruženje „Žena i porodica“ Gradiška realizuje projekt „Nasilje u porodici“. Nakon niza radionica koje su održane u različitim mjesnim zajednicama, delegacija žena posjetila je Centar za socijalni rad i Policijsku upravu Gradiška kako bi saznale na koji način se postupa u slučajevima nasilja u porodici.

Prema riječima, predsjednice Udruženja, radionice su bile izuzetno korisne.

„Imali smo slučajeva da se nakon radionice žene povjere službenici Centra za socijalni rad, koja je naše projektno osoblje. Podatke koje smo saznali su zastrašujući. Na primjer da na 1 prjavljen slučaj seksualnog nasilja nad ženama, 10 je neprijavljenih“, istakla je Desanka Rađević, predsjednik Udruženja „Žena i porodica“ Gradiška.

O pozitivnim efektima projekta posvjedočile su i polaznice radionica.

„Nasilje nad ženama je veliki problem. Ovakve radionice nam pomažu da dobijemo više slobode, da slobodno možemo prijaviti nasilje“, rekla je Milka Peulić iz Bok Jankovca.

Iz Policijske uprave Gradiška poručuju da podržavaju aktivnosti koje će unaprijediti odnos policije i građana.

„U posljednjih devet mjeseci zabilježeno je 80 slučajeva krivičnih djela iz oblasti nasilja u porodici, dok su prošle godine u istom periodu zabilježena 83 slučaja“, naveo je Željko Puzić, zamjenik načelnika PU Gradiška.

Projekat „Nasilje u porodici“ finansira Grad Gradiška.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!