Menu

Get Socialize

Vraća se fudbal, Kozara kreće iz Etno sela Stanišići

05.08.2020 661 62 Nema komentara

Description

U subotu, 8. avgusta, nakon gotovo pet mjeseci pauze, počinje fudbalska sezona. Gradiški prvoligaš je pripreme obavio na svojim terenima u sklopu kojih je odigrao i četiri pripremne utakmice zabilježivši tri trijumfa i poraz, te u sezonu ulazi sa ciljem da ponovi dobre igre iz prošlog prvenstva.

„U ovoj sezoni smo otvorili prostor i za mlade igrače, tako da je sa nama radilo dvanaest omladinaca. Stiglo nam je šest igrača, od čega trojica mlađih od 21 godine. Iz toga je vidljivo da klub i dalje radi na afirmaciji mladih igrača. Vidjeli smo da su neki poslije dobre sezone pronašli angažman u Premijer ligi, napravili iskorak u karijeri, što je takođe jedan od ciljeva Kozare. Nadamo se dobrim igrama i rezultatima i vjerujem da ćemo imati i znanja i sposobnosti da se borimo za gornji dio tabele uz afirmaciju mlađih igrača“, rekao je Nedžad Žerić, šef Kozarine struke.

Dobrim rezultatima nada se i povratnik u Kozaru Aleksandar Malbašić.

„Kozara je, što je najvažnije, stabilan prvoligaš. Ima dosta mladih igrača, ali i nekoliko iskusnijih. Pored mene, tu su Raspudić i Jandrić i mislim da ćemo imati dobru ekipu, spoj mladosti i iskustva, i da ćemo biti pri vrhu tabele“, kaže on.

Prva liga Republike Srpske je reorganizovana i u narednoj sezoni će se za titulu šampiona boriti 16 ekipa.

„Polovinu lige čine ekipe koju su nastupale u Premijer ligi, a drugu ekipe sa dugim stažom u Prvoj ligi tako da će liga biti neizvjesna. Mislim da će prvih četiri, pet kola dati jasniju sliku , jer poslije ove pauze, siguran sam, dosta ekipa ne zna ni svoje pravo stanje“, kaže Žerić.

Prema najavama, Rudar Prijedor i Zvijezda 09 su među najozbiljnijim kandidatima za šampionsku titulu. Upravo je ekipa iz Etno sela Stanišići prvi protivnik Kozare u narednom prvenstvu.

„Ako možemo ostvariti dobar rezultat, a sigurno možemo, onda nikad lakše nego u prvom kolu dok još svi traže formu“, kaže Žerić.

Sa trenerom se slaže i najiskusniji Kozarin fudbaler, Boris Raspudić.

„Idemo na tu utakmicu da osvojimo tri boda. Ne poznajemo mogućnosti Zvijezde, ali ćemo ići na pobjedu i vidjećemo šta će biti. Što se ostalih ekipa u ligi tiče prilična su nam nepoznanica, pogotovo ekipe iz istočnog dijela Republike Srpske, mada, ne mislim da tu ima nekog kvaliteta, jer  ko je god kvalitetan otišao je u Premijer ligu. Vidjećemo, mladi igrači dolaze, možda među njima ima kvaliteta“, kaže Raspudić.

Pored utakmice Zvijezda 09 – Kozara, u prvom kolu sastaće se i : Sloboda – Slavija, Željezničar – Rudar Prijedor, Sutjeska – Sloga, Modriča – Podrinje, Drina – Ljubić, Tekstilac – Jedinstvo i Leotar – Borac.

Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije utakmice će se odigravati bez publike.

Novosti