Menu

Get Socialize

Vrlo nepovoljna epidemiološka situacija u Gradišci

25.08.2020 1193 67 Nema komentara

Description

Gradiška tokom posljednjih dvadesetak dana bilježi porast broja novozaraženih lica virusom korona, tako da ih do danas ima 126. Aktvino pozitivnih je 56, osmoro je na bolničkom liječenju. Među zaraženima je i sedmoro djece sa blažom kliničkom slikom, a oko 170 lica je u kućnoj izolaciji. Zbog nepovoljne epidemioločke skituacije sastao se i gradski štab za vanredne situacije. Načelnik HES dr Slađana Tepavac predviđa da će i u narednom periodu epidemiološka situacija biti vrlo nepovoljna.

Do porasta broja lica zaraženih virusom korona došlo je zbog nepoštovanja epidemioloških mjera. Također veliki problem predstavlja činjencia da zaražena lica izbjegavaju navođenje svih kontakata, ističu sagovornici. Gradonačelnik Zoran Adžić poziva na odgovornije ponašanje i najavljuje rigoroznije kontrole inspekcijskih organa.

Kako bi se što spremnije dočekala jesen, kada uz virus korona možemo očekivati i druge virusne infekcije, Gradski štab za vanredne situacije zaključio je da je u Domu zdravlja neophodno formirati neophodne preduslove. Osnovni je ambulanta za trijažu.

„Obratićemo se Republičkom štabu za vanredne situacije kako bi i gradiška Bolnica predstojeći period dočekala spremno“, zaključuje gradonačelnik Adžić.

Novosti