Menu

Get Socialize
image

Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška

10.08.2021 190 21 Nema komentara

Description

U Policijskoj upravi Gradiška, održana je konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec jul 2021. godine.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić je istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u mjesecu julu 2021. godine godine evidentirano 40 krivičih djela, što je za 11.1% manje u odnosu na isti period prethodne godine, a ukupno je rasvijetljeno 38 krivičnih djela ili 95%. Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 10 krivičnih djela, a rasvijetljeno 8 krivičnih djela ili 80%.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirano je 25 narušavanja javnog reda i mira što je za 4.2% više u odnosu na isti period prethodne godine. Nije evidentirano nijedno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 42.1%, a evidentirane su dvije saobraćajne nezgode u kojima su dva lica smrtno stradala.

Analizirajući stanje kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće, izjavio je Škorić.

U toku mjeseca jula 2021. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirana su 42 migranata.

Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić i inspektor u Odjeljenju policije Darko Novaković.

Novosti