Menu

Get Socialize

Završen 17. saziv Likovne kolonije Gradiška

31.08.2019 621 14 Nema komentara

Description

Izložbom nastalih djela, u veoma inspirativnom ambijentu pokraj jezera u Lamincima, završen je 17. saziv Likovne kolonije Gradiška. U radu Kolonije učestvovalo je deset akademskih slikara iz Srbije i Republike Srpske, koji su tokom sedam dana stvarali na slobodnu temu i različitim tehnikama.

U gradiškom Udruženju likovnih umjetnika smatraju ovogodišnju Koloniju, tokom koje je nastalo dvadesetak umjetničkih djela, vrlo uspješnom.

„Tokom predstojeće manifestacije „Gradiška jesen“ biće upriličena izložba ovih djela u Galeriji, a nakon toga djela će biti pohranjena u depo Kulturnog centra“, kaže Milovan Čikić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Gradiške.

Likovnom kolonijom zvanično je završeno ovogodišnje “Gradiško ljeto”. U protekla dva mjeseca organizovano je tridesetak manifestacija u gradskoj i seoskim sredinama. “Nastojimo svake godine organizovati što sadržajnije manifestacije za sve uzrasne kategorije u našem gradu”, naglašava zamjenica gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić. Ističe da se iz gradskog Budžeta izdvaja 1, 2 miliona KM za oblast kulture, što su vrlo značajna sredstva. Ilićeva dodaje da su u toku radovi na renoviranju depoa gdje bivaju smještena djela nastala tokom likovne kolonije.

U 17. sazivu likovne kolonije učestvovali su akademski slikari: iz Niša, Novog Sada, Banjaluke, Prijedora, Novog Grada i umjetnici iz Gradiške.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!