Menu

Get Socialize

Završena trodnevna likovna kolonija u Gradišci

31.08.2020 423 14 Nema komentara

Description

U prirodnom ambijentu Jezera u Lamincima izložbom je završena je 18. gradiška likovna kolonija. Učesnici ovogodišnje kolonije zbog situacije sa korona virusom su bili umjetnici iz Gradiške koji su na trodnevnoj koloniji slikali na slobodnu temu različitim tehnikama.

Oragnizatori kolonije Udruženje likovnih umjetnika Gradiška kažu da su zadovoljni, jer su za vrlo kratko vrijeme nastala kvalitetna djela te da je ovogodišnja kolonija posebna iz više razloga.

„ Specifičnost osamnaestog saziva Likovne kolonije Gradiška ogleda u jubileju i proslavi punoljetstva, te radu u posebnim uslovima uzrokovanim pojavom virusa korona” rekao je Milovan Čikić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Gradiška.

Podršku likovnoj koloniji u Gradišci kao i svake godine pružila je Gradska uprava Gradiška koja kako je rekao načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Davor Glišić prepoznaje značaj kulture i kulturnih dešavanja i iz budžeta godišnje izdvaja oko 1,2 miliona KM.

“Likovna kolonija predstavlja jednu od najatraktivnijih manifestacija  kada su u pitanju kulturna događanja na području Gradiške.Zahvaljujući organizatorima i Gradskoj upravi grada Gradiška i ove godine  na jezeru u Lamincima održava se Likovna kolonija i predstavlja prvu manifestaciju koja je ove godine održana javno u posebnim uslovima“ kaže Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Djela nastala u okviru 18. ali i svih prethodnih gradiških likovnih kolonija biće sačuvana u zbirku Umjetničke galerija.

Uncategorized