Menu

Get Socialize

Željko Štrbac izabran za predsjednika Gradske organizacije slijepih Gradiška

20.05.2021 956 32 Nema komentara

Description

Željko Štrbac i dalje će biti na čelu Gradske organizacije slijepih Gradiška. On je za ovo funkciju izabran na redovnoj Skupštini ove organizacije koja je održana u Gradišci. Štrbac je istakao da je ovim izborom i povjerenjem koje je dobio od članova opravdao svoj dosadašnji rad.

„Počeli smo prikupljati sredstva za kupovinu kombi vozila. U tome su nas podržali naši privrednici i dobili smo pomoć od predsjednice RS Golfa šest kojeg smo unovčili. Prikupili smo 20 000 KM i još nam je obećano 10 000 KM što će biti dovoljno za kupovinu vozila“ rekao je Štrbac.

Sjednici je prisustvovao i Branko Suzić predsjednik Saveza slijepih RS koji je pohvalio rad gradiške Organizacije. Istakao je da se zahvaljujući brojnim programskim aktivnostima i uspješnom i dobrom radu Gradiška organizacija izdvaja od drugih. Ovom prilikom govorio je i o projektima koji su planirani na republičkom nivou.

„Projekat se odnosi na osnivanje Centra Brajevo pismo u Banja Luci, a drugi projekat je vezan za osnaživanje organizacije civilnih društva za socijalno uključivanje lica sa invaliditetom i mnoge druge aktivnosti“ kaže Branko Suzić, predsjednik Saveza slijepih RS.

Nakon što se sprovedu izbori u lokalnim organizacijama planirano je i da izborni proces  na republičkom nivou bude završen do početka jula mjeseca ove godine.

Novosti