Menu

Get Socialize

Zima počinje u nedjelju

20.12.2019 1140 11 Nema komentara

Description

Zima ove godine počinje u nedelju 22. decembra  u 5 sati i 19 minuta.U istom trenutku za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje ljeto.Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža.

Iako će kalendarski početi prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prave zime sa vrlo niskim temperaturama još uvijek neće biti. Narednih dana očekuje se nestabilno vrijeme.

„Period koji je pred nama obilovaće brzim promjenama vremenskih prilika. U tom periodu biće jakog vjetra, padavina do kraja nedjelje i uz pad temperature.U subotu će tokom dana biti kiše“ rekao je Igor Kovačić, meteorolog.

U nedjelju prvog dana zime uglavnom će preovladavati oblačno vrijeme povremeno sa kišom koja će u našem regionu biti nešto jača u popodnevnim i poslijepodnevnim časovima.

„Veći dio sljedeće sedmice biće promjenljivo oblačno vrijeme stabilno što znači da će jutro biti prohaldno. Temperature će biti malo iznad prosjeka za ovo doba godine“ kaže Igor Kovačić, meteorolog.

Jače naoblačenje i prodor dosta hladnijeg vazduha očekuje se pred sam kraj godine kada bi moglo biti i snijega.

Ovakve vremenske prilike koje su nestabilne I promjenljive  najviše utiču na na hronične I kardiovaskularne bolesnike,a negativno se odražavju I na meteoropate tako da su biometeorloške prognoze narednih dana dosta nepovoljne.

Uncategorized